Fugt og svamp

Vejbred

Farendløsevej 2, 4100 Ringsted.

vejbred@vejbred.dk

tlf.: 59 59 91 59

mobil.: 20 96 10 27

CVR: 18769875

Aut. kloakmester og byggekonsulent

Fugt og svamp

Fugt balancen i en bolig er især vigtigt fordi hvis der er for tørt har det konsekvenser for vores velbefindende, samt for boligens materialer. Hvis der for fugtigt kan konsekvensen være svamp og helbredsmæssige problemer.


Fugten i en bolig har mange kilder. Oftest er der en utæthed hvor der trænger fugt ind. Fugt kan også  opstå i kuldebroer steder hvor der mangler isolering og mødet mellem kulden og varmen skaber fugt på vægge og i gulve.


Der er opstået en kilde til fugt som med de nyere byggemetoder har skabt et genkendeligt problem for mange. Vi udleder  rigtig meget fugt via vores kroppe, bad, vasketøj, madlavning og mm. Når vi bygger huse på idag bruger vi dampspærre i konstruktionen og gør at huset er meget tæt og derfor bliver fugten indefra boligen ikke naturligt ventileret ud. Ofte ser vi problemer opstå som fugt i vinduer og døre. Du genkender sikkert problemet når der løber vand ned ad vinduerne specielt om vinteren når vi varmer op og sætter sig på sprosserne og i karmen. Vi tørre det væk, men nogle gange medfører det mug og senere svamp.


Fugtige kælder er også blevet en kilde til fugt indenfor. I dag bliver kælderen ikke varmet op som tidligere fordi fyret er skiftet ud med fjernvarme, og de store regnmængder vi har problemer med at få ledet væk fra bygninger, resulterer i at kælderens fundament og væg bliver  fugtig og det ledes direkte op igennem gulvet og op i stuerne og værelserne.


Der findes løsninger på problemerne:


1. Udluftning og ventilation

2. Genvækst systemer

3.Få gennemgået isolerings standarden og repareret huller

4. Omfangsdræn med isolering af kælder


Har I brug for en snak om jeres indeklima???


Kontakt os her! Det koster kun 650 kr/time for rådgivning.