Tur til Bauma

Autoriseret kloakmester, byggekonsulent og  klimaentreprenør

Vejbred Entreprise Aps

Farendløsevej 2, 4100 Ringsted.

vejbred@vejbred.dk

tlf.: 59 59 91 59

mobil.: 20 96 10 27

CVR: 39970716

Aut. nr.: KFUL-14055

Bauma - Verdens største byggemesse


Vi tog afsted mandag formiddag og havde en 11 timers køretur foran os ned til München. Vi landede ved hotellet ca. 20.30 og blev tjekket ind. 


Næste dag gik turen til messen. Vi havde set billeder af det hjemmefra, men alligevel "hold da op" hvor var det stort og rigtig rigtig mange mennesker. 


Vi valgte at sortere i hvad vi ville bruge tiden på og vores fokus lå primært i værktøj, maskiner, digitale løsninger og materiale håndtering.

Inspiration og ideer


Der var en stort udvalg af mindre maskiner til håndtering af hårde overfalder, som på ingen måde var anderledes end det vi kendte, bare et større udvalg og flere produkter at vælge mellem.


Som altid var standene velbesøgt af mange, som man ser det på markeder i Dk. Hvad søren er det med mænd og håndværktøj, specielt dem der larmer allermest??


Der var konkret to ting som vi tog med os hjem, som vi ikke har set i DK endnu. Det ene var digital scanning af jordforhold til kortlægning af jordbundsmaterialer og ledningsføring forud for opgravning eller styret underboring.


Den anden var printning af fliser og facade. Hvor det var muligt at printe farvede motiver eller ændre looket på overfladen på beton materialer. En mulighed for at få en ny terrasse uden at skulle skifte den eller ændre den pudsede overflade på huset til trælook.

En oplevelse


Der var ingen tvivl om at det var en oplevelse og at vi alle tre gik hjem med meget ømme fødder og hovederne fulde af tanker som går videre til udviklingen af vores virksomhed.


Det var en messe som klart var præget af et internationalt miljø, trods vi var i Tyskland var det primære sprog engelsk. Jeg oplevede også som kvinde, trods jeg befandt mig i en mandeverden at der var større respekt om min person og repræsentanterne fra virksomhederne tiltalte mig i lige så stor grad som min mand. Det var udtalt at der var plads til vores 9 årig søn som deltog på lige fod med os selv, og ofte var det ham de henvendte sig til med diverse ting og sager, så som slik og gaver. Han fik lov at prøve rigtig mange ting som at se hvor mange kilo han kunne trække, Virtuel reality og trykke på diverse knapper mm.


Restaurenterne kunne dog godt trænge til en opdatering til anno 2019. Maden var traditionelt tysk standard med meget lav sundhedsgrad og ingen hensyntagen til det internationale miljø med henblik på kultur og religion. Måske det var et meget godt billede på byggeriets niveau i udvikling og innovation.

Forundring og øjenåbner


Noget af det første som slog mig da jeg var på messen, var at standene var meget målrettet behandling af hårde overflader såsom beton. Standene var fyldt med ting, fra de helt små komponenter som bruges i hydraulik motorer til de helt store maskiner som bruges i mineproduktion og udgravning i bjergområder.


Jeg manglede vand og spildevand, bløde byggematerialer og innovative løsningsmuligheder. Jeg fik det intryk at byggeriet rundt om i verden stadig var bagud udviklingen sammenlignet med andre fagområder. Byggeriet repræsenterede traditionelle metoder og udvikling som gik  på stor, større og størst. 


Det var også en øjenåbner at der var ingen præsentation af klimaløsninger, energivenlige løsninger eller generelt fremvisning af byggeriets løsningsmuligheder indenfor de klimaudfordringer som vi alle står overfor. Jeg manglede at byggeriet også tog fat om den opgave og viste ansvar og handlekraft. Det er trodsalt et område som er i udvikling i DK, selvom det går trægt.