Varme

Autoriseret Gas og vandmester, samt Kloakmester

Centralvarmen

Centralvarmen er den installation som varmer dit hus op i den kolde tid. Når det kaldes "central" betyder det, at der er en enhed (fyr/unit), som varmer vandet op i et lukket anlæg/kreds, og ved hjælp af en pumpe eller naturlig cirkulation fører det varme vand rundt i ejendommen og ud til radiatorer eller gulvarmerør og vandvarmer.


Styring

Styring af centralvarmen bruges til at opnår optimal komfort med det lavest mulige energiforbrug.


  • Varmeautomatik til styring af fx radiator- og gulvvarmekredse samt brugsvand
  • Ventilationsautomatik til styring af mekaniske ventilationsanlæg
  • Individuel rumstyring til styring af fx radiatorer, samt anlæg der sikrer, at der ikke foregår opvarmning og køling samtidig.


I dag findes der intelligente styringer som ved hjælp af vejrudsigten kan regulere varmen i rummet på forkant, således at der opnåes et lavere energiforbrug ved at udnytte udsvingende i udendørstemperatur samt solindfald. Fremtidens styring indeholder også mulighed for passiv køling feks gulvvarmen bliver brugt til køling i sommerhalvåret, som vi også ser i andre lande såsom Tyskland at der monteres køleslanger i vægge.


Kilde: https://www.byggeriogenergi.dk/media/1809/guide_bygningsautomatik_og_styresystemer.pdf

Radiator


Det er nok den mest kendte kilde til varme. I dag er radiatorer blevet meget mere effetive og fylder ikke nær så meget. De monteres på varmerørene og der monteres en termostat som både kan være elektronisk styret samt manuelt styret.

Gulvvarme


Mange vil gerne have gulvvarme. Det er slanger som ligger under gulvvet, enten støbt eller lagt lige under brædder/fliser. Det er vigtigt når der installeres gulvvarme at der er isoleret under gulvet således der ikke er tab. Rørene samles i en blandingsløjfe som bliver styret af en termostat.

Vejbred Entreprise Aps

Farendløsevej 2, 4100 Ringsted.

vejbred@vejbred.dk

tlf.: 59 59 91 59 mobil.: 20 96 10 27

CVR: 39970716

Aut. nr.: KFUL-14055

VFUL-15333